Om Snorre Andersen

48 år. Chefkonsulent i Mercuri Urval. Baggrund som leder for 100+ medarbejdere. Tidligere økonomi- og personalechef. 25 års erfaring med ledelse. To masteruddannelser, officersuddannelse og 30+ lederkurser.

 

Ledelse & relationer

Min styrke er at skabe udvikling, som ændrer virkeligheden positivt og varigt. Både i relationer og i virksomheder. Der er stor forskel på at sige og gøre noget klogt - og så på at lykkes med det ude i virkeligheden. Den forskel er mit speciale og oftest den primære årsag til, at ledere vælger mig som rådgiver. Jeg betragter mig som din garant for, at vi i praksis lykkes med positiv, adfærdsændrende og varig udvikling.

Min erfaring

Jeg har undervist, coachet og rådgivet ledere og virksomheder i både offentlig og privat sektor: Samarbejde i bestyrelser, teamudvikling, lederkurser, samarbejdsforløb, seminarer, ledercoaching, medarbejderperformance, oplæg, konfliktrelationer, facilitering, økonomistyring, rekruttering, organisationsudvikling, strategiforløb, forhandling, workshops og individuel lederudvikling.


Nagende relationer i ledelse?

Noget af det, der suger mest energi fra ledere, er nagende relationer til andre: Både til andre ledere, til overordnede og til medarbejdere. Prøv selv at lave din egen top 3 over nagende relationer og forestil dig, hvis bare den øverste relation var en virkelig givende relation?

Sådan tænker jeg om udvikling

Adfærd er afgørende

Enhver idiot kan sige noget klogt og gøre noget rigtigt. Det svære er at få det implementeret i praksis, så andre ændrer adfærd på baggrund af det. Det gælder både i konfliktrelationer mellem ledere og vækstinitiativer i en virksomhed: Et samarbejde med mig skal måles på den nye adfærd, som lederen efterfølgende skaber hos andre. Ikke om vi har skrevet eller gjort noget klogt.

Andre bestemmer selv

Hvis vi skal forandre noget, er det afgørende at andre følger. Skal vi fx ændre en nagende lederrelation til en tillidsfuld, så må vi tænke, at andre i praksis selv bestemmer. Uanset hvor meget magt vi har over dem. Og ofte er deres adfærd ikke bestemt af deres intellekt, men af kroppen: Langt hovedparten af menneskers adfærd er en form for automatreaktion, præget af skjulte statuskampe, vaner og mønstre. Det skal vi tage højde for.

De 1.000 problemer

Komplekse og langvarige udfordringer er svære at overskue. Måske vi allerede har forsøgt, og måske der er 1.000 problemer forbundet med det. Min erfaring er dog, at hvis vi stiller de 1.000 problemer op og den væsentligste øverst, gemmer der sig ofte en nagende relation på toppen. Omdanner vi den til en givende og tillidsfuld relation (ja, det kan godt lade sig gøre), så er der måske stadig 999 faktorer tilbage, men de udgør ikke længere noget stort problem.

Kontakt